Trollstigen Visitor Centre by Reiulf Ramstad Architects

From the author: “The project enhances the experience of the Trollstigen plateau’s location and nature. Thoughtfulness regarding elements and materials underscore the site’s nature and character, and well-adapted, functional facilities augment the visitor experience.

The architecture is characterized by clear and precise transitions between planned zones and the natural landscape. Through the notion of water as a dynamic element—from snow to running and then falling water—and rock as a static element, the project creates a series of prepositional relations that describe and magnify the unique spatiality of the site”.

4


19

20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s