Cluny House by Guz Architects

The house is laid out around a central water court that forms the focal point of the project. Lushly planted roof gardens surround this and add to the effect that nature is evident in every part of the house. This project also demonstrates how technology, planning and design can be applied sensitively to generate a comfortable, luxurious, yet sustainable family home. The main endeavour was to create a residence with seamless integration of the surrounding nature and therefore water had to play a key role in achieving that.

Photos courtesy of Patrick Bingham Hall

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s