Delta House by Bernardes Arquitetos

Architects: Bernardes Arquitetura
Location: Guarujá – SP, Brazil
Design Team: Thiago Bernardes, Dante Furlan, Camila Tariki, Bruno Milan, Daniel Vannucchi, Pérola Machado
Area: 1000.0 sqm
Project Year: 2014

A family of five has commissioned this residence as a weekend house, located in the suburbs of São Paulo. It’s surrounded with an important Atlantic Forest reserve, so the aim of the architects was to adapt the house to the existing sloped terrain, laying it out in different levels. The car park is situated on the lowest level, from which shoots up onto the terrace a large staircase. It crosses the 1st floor with the living area and master suite.  Childrens’ suites are also situated on the 1st floor that overhangs the stone base of the house. The sunscreen panels hide the bedrooms from onlookers and provide this spaces with privacy. The upper floor is the ‘heart’ of the house as its large windows overlook the sea and beach, that are within easy reach of the house.

House-Delta-06-1151

Photos courtesy of Leonardo Finotti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s