Dar Al Gurair by NAGA Architects

Hidden behind a circular drive and a curving screen wall, the Al Gurair residence reveals itself in stages. At 1,265 square meters, the residence is organized on a single level that gracefully offers both intimate family spaces and a panoramic view of the grounds—including pools, terraces, and two massive Cubist sculptures, all connected to the main building by a dramatic pilaster-edged pathway. Through the use of natural stone, the entire residence carries an ambiance of warmth and luxury. This theme continues outdoors with shallow reflection pools and gardens. The interior carries the same warmth by utilizing an identical palette of materials, but in finer articulation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s